Herman de Pagter (foto: Jacco van Beelen, Foto Steenbergen)

Herman de Pagter (foto: Jacco van Beelen, Foto Steenbergen)

Als professioneel fotograaf ben ik altijd op zoek om mooie en goede foto’s te maken. Dit doe ik al sinds het analoge fototijdperk. Maar vandaag de dag digitaal. Toch blijven de analoge kenmerken duidelijk aanwezig. Goed observeren voordat een foto wordt gemaakt en Photoshop alleen gebruiken voor de technieken die ook in de Donkere Kamer van destijds golden. Ondanks het feit dat ik niet uitbundig aan de weg timmert, heb ik internationale fotoprijzen gewonnen en zijn mijn foto’s internationaal gepubliceerd. Ik focus mij op het maken van portretten en bedrijfsopdrachten. Mijn fotostudio is in Roosendaal. Daarnaast ben ik straatfotograaf. Ook op straat ben ik op zoek naar mooie portretten en interessante situaties van mensen en hun omgeving. Nooit wil ik personen op een kwetsende wijze fotograferen of dat iemand er gek ‘op staat’. Wel vind ik vaak alledaagse situaties al zo bijzonder dat het verrassend leuk is om te fotograferen.

Sinds de zomer van 2014 heb ik een fotocolumn in de wekelijkse uitgave van de Steenbergse Courant. Dit was de aanzet voor de website FOTOCOLUMNIST.nl, waarin de foto en het verhaal bijeen worden gebracht: de foto in een context. Er is immers zoveel te fotograferen en te vertellen, vandaar.

De afgelopen jaren heb ik vele lezeningen mogen houden, foto-jureringen gedaan en workshops over straatfotografie gehouden. Met vol enthousiasme is er veel te vertellen over (straat)fotografie, de kunst van het kijken, hoe je te onderscheiden als fotograaf en ik deel zonder terughoudendheid mijn kennis en ervaringen. U kunt mij benaderen voor lezingen, fotobesprekingen, en jureringen, en natuurlijk als professioneel fotograaf voor opdrachten.

Contactgegevens:
We Think Photo
Westelijke Havendijk 21
Postbus 1550
4700 BN Roosendaal
Contactformulier

 

Leave a Reply

*